Alevi Bektaşi Federasyonu’nun yeni Genel Başkanı Mustafa Aslan oldu

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun 10. Olağan Genel Kurulu 29 Mayıs 2022 günü Ankara Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi'nde gerçekleşti. Bileşen derneklerin ortaklaştığı tek listenin adayı olarak seçime giren Mustafa Aslan ABF’nin yeni genel başkanı oldu. Aslan, 403 delegenin çoğunluğunun oyunu alarak ABF'nin yeni genel başkanı seçildi.

Mustafa Aslan, Genel Kurul delegelerine seslendiği konuşmasında; “Alevi hak mücadelesinde hayatını kaybedenleri saygıyla anıyorum. Daha demokratik bir yapı oluşturmalıyız kurumlarımızda. Önceki tüm yönetimlere teşekkür ediyorum. ABF’nin son dönemlerinde yavaşlama ve duraklama oldu. Bunda hepimizin payı var. Türkiye’nin siyasi analizini biliyorsunuz. Her geçen gün asimilasyon politikaları artıyor. Yaşamın her alanında Sünnilik anlayışı dayatılıyor. Aleviler yok sayılıyor. Mahkemelerde kazandığımız davalar uygulanmıyor. Amasız, fakatsız Alevi kurumları bir arada olmalıdır. Bugün bir Alevi sırf Alevi olduğu için işinde, aşında engelleniyorsa bu yezit zihniyete karşı birlik olmalıyız. Aksi halde nefessiz kalacağız. Bu gün basın açıklaması dahi yapamıyoruz. Farklı anlayışımız olabilir içimizde de ancak çeşitliliğimizle birliği sağlamalıyız. Yoksullar, emekçiler ve ötekileştirilenlerle birlik olmak zorundayız. Siyasi partilerin arka bahçesi olmamalıyız. Biz Aleviz, mücadelemiz Alevi mücadelesidir. Eksiklik, noksanlık hepimizindir. Hepimiz birlikte ileriye taşıyacağız. Uzun zamandır Aleviler birlik olamıyor. Biz bu dönem bunun fitilini yaktık. Hayatın her alanında bu birlik devam edecek. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

ABF bileşeni PSAKD Genel Başkanı Cuma Erçe, AKD Genel Başkanı İsmet Kurt ile AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat'ın hazır bulunduğu Genel Kurula siyasi parti yöneticileri, Milletvekilleri ile DKÖ temsilcileri katılım göstererek desteklerini sundu.