Basına ve Kamuoyuna

Bu sabaha karşı 4:30 civarında evi özel harekat polislerince basılan, ABF Genel örgütlenme sekreterimiz ve AKD Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi başkanımız Zeynal ODABAŞ, her türlü hukuk kuralları çiğnenerek gözaltına alınmıştır. Gözaltı sırasında ailesi korkutulmuş ve kendilerine bilgi verilmemiştir.
Zeynal ODABAŞ, hayatını Alevi Hak Mücadelesine adamış bir canımızdır. Yolu Hak Muhammed Ali, Şiarı Şah Hüseyin gibi zalime boyun eğmeden yaşamaktır. Bu nedenledir ki Zeynal ODABAŞ’ın verdiği Alevi Hak mücadelesi hiçbir merci tarafından tutsak edilemez ve yargılanamaz. Türkiye ve dünya kamuoyu şunu bilmelidir ki; Aleviler ülkenin içinden geçen bu şiddet ve korku ortamının asla tarafı değil mağdurudur. Aleviler; yolu erkanı gereği her zaman barış ve özgürlükten yana tavır almış ve bu uğurda mücadele etmiştir.
Biz Alevileri Zeynal ODABAŞ nezdinde bu şiddet ve kaos ortamının bir parçası olarak gösteremezsiniz. Hükümete açık uyarımızdır; Bu Alevi toplumuna ve Alevi Kurumlarına yapılmış bir saldırıdır. Başından beri Alevileri yok sayan, iftiralar atan, tehdit eden bu zihniyeti iyi tanıyoruz ve asla bunun karşısında ne sineceğiz, ne de Hak mücadelemizden vazgeçeceğiz. Derhal Zeynel ODABAŞ’ın serbest bırakılmasını ve bu korku, şiddet, hukuksuzluk politikalarınıza Alevi Bektaşi Federasyonu olarak son verilmesini istiyoruz.

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU BİLEŞENLERİ ADINA
GENEL BAŞKAN
Muhittin YILDIZ