Alevilerin birliği tüm renklerin birliğine giden yolu açacaktır

Başta Federasyonumuz olmak üzere ülkemizde ve Avrupa'da eşit yurttaşlık mücadelesi veren Alevi kurumları, 17-18 Eylül 2022'de Hacıbektaş’ta iki gün süren bir çalıştay yaptı. İçerik ve hedefleri bakımından bir ilk olan bu çalıştayın yankıları halen devam etmekte. Kurumlarımızın üretilen iş üzerinden tartışılıyor olması elbette ki önemlidir, değerlidir. Özellikle Alevi toplumunda heyecan yaratan bu çalıştayın, bazı çevrelerde ciddi rahatsızlık yarattığı da görülmektedir.
Bazı çevreler, yaklaşık 400 davetlinin katıldığı çalıştayın içeriğine ve hedefine koyduğu amaçlarına yönelik bir tartışma yürütmekten özellikle kaçınmaktır. Kimi tekçi ve ırkçı yaklaşımlar sergilerken, kimileri de salonun fiziki ortamını öne sürmektedir. Her iki yaklaşımın tek amacı vardır, o da Alevilerin yan yana gelerek, iri ve diri olmasını önlemektir.
Örneğin; Son anda, "kabloların bakımı yapılacağından..." denilerek tarafımıza verilmeyen kültür merkezinden hiç biri bahsetmez.!
Hacıbektaş Belediyesi'nin desteğiyle ve yine son an da Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi'nin tahsis edilmesi ile de ilgilenmez bu arkadaşlar.
"Neden Hz. Ali'nin resmi yoktu..." diye çalıştayı itibarsızlaştırmaya çalışanlarla, "salonu dolduramamışlar bile..." diyenler aynı zihniyettedir. Her şeyden önce, bizim Hz. Ali'ye olan inancımızı, sevgimizi hiç kimse ölçemez, bu kesinlikle böyle bilinsin.
İkinci husus, salonun doluluk oranı, bu arkadaşlara şu kadarını söyleyelim;
Biz ‘Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Aleviler Ne Yapmalı’ üst başlığıyla çalıştay yaptık, konser ya da sanatsal bir etkinlik değildi.
Eşit yurttaşlık hakkı için verilen mücadelemizi, laik-demokratik bir ülkede 72 milletin bir arada, özgürce yaşadığı günlere omuz omuza nasıl yürüyeceğimizi tartıştık.
Bu vesileyle tekrar belirtmek isteriz ki;
Daha güçlü ve kapsamlı toplantılarımız devam edecektir.
Alevilerin birliği, tüm renklerin birliğine giden yolu açacaktır.
Aşk-ı Niyazlarımla.
Gelin Canlar Bir olalım, İri Olalım, Diri Olalım!
Ali Özveren
Alevi Bektaşi Federasyonu Örgütlenme Sekreteri